Anavar is een anabole androgene steroïde van farmaceutische kwaliteit die vaak wordt voorgeschreven aan personen die een aanzienlijke hoeveelheid gewicht hebben verloren als gevolg van ziekte of letsel. Het kan ook worden gebruikt om de lengte te vergroten bij personen die lijden aan een genetische aandoening zoals het syndroom van Turner. Anavar wordt twee tot vier keer per dag oraal ingenomen en is bedoeld voor kortdurend gebruik onder medisch toezicht. Het medicijn wordt doorgaans alleen gegeven aan mensen met een legitiem recept van hun arts en kan zonder recept niet worden gekocht of verkocht.


Anavar staat in bodybuildingkringen bekend als een snijdende steroïde, omdat het vetverlies bevordert zonder de spiermassa te beschadigen. Dit wordt bereikt door de eiwitsynthese en het vasthouden van stikstof in de spieren te verhogen. Het stimuleert ook de productie van rode bloedcellen, wat het uithoudingsvermogen tijdens trainingssessies helpt verbeteren. Bovendien maakt de milde aard van Anavar het ideaal voor vrouwelijke atleten en bodybuilders die hun lichaamsbouw willen versterken zonder de negatieve bijwerkingen te ervaren die gepaard gaan met sommige andere steroïden. Mensen die Anavar willen Anavar kopen, kunnen hier terecht.


In tegenstelling tot veel andere anabole steroïden aromatiseert Anavar niet tot oestrogeen en veroorzaakt het geen waterretentie of gynaecomastie (ontwikkeling van borstweefsel bij mannen). Het wordt als zeer veilig beschouwd voor vrouwen om te gebruiken, en zelfs beginnende bodybuilders kunnen de vruchten plukken van Anavar zonder het risico op ernstige bijwerkingen.


De belangrijkste manier waarop Anavar de droge spiermassa vergroot, is door zich te binden aan androgeenreceptoren in de spieren en een reeks metabolische processen op gang te brengen die nieuwe eiwitten creëren en bestaand vet verbranden. Het is niet ongebruikelijk dat een man 10 tot 15 kilo spiermassa wint met een Anavar-cyclus.


Naast spieropbouw is Anavar ook effectief voor het verminderen van lichaamsvet en het verbeteren van de botdichtheid. Het kan ook helpen ontstekingen te verminderen en een snellere genezing na een training of blessure te bevorderen. Als anabole steroïden echter niet correct worden toegediend of te lang worden gebruikt, kunnen ze schadelijk zijn voor de lever en tot hepatitis leiden.


Hoewel Anavar zeer veilig te gebruiken is, is het belangrijk om de risico's te kennen voordat u met een cyclus begint. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn acne, haaruitval en een verandering in stemming of gedrag. Sommige mensen kunnen ook een verslaving aan de medicatie ontwikkelen. Degenen die vatbaar zijn voor het ontwikkelen van een verslaving mogen Anavar alleen gebruiken onder toezicht van een arts en mogen het nooit recreatief of illegaal gebruiken.


Degenen die een allergische reactie op de medicatie hebben, moeten onmiddellijk medische hulp inroepen. Tekenen van een allergische reactie zijn onder meer netelroos, zwelling van de lippen of tong en moeite met ademhalen. In ernstige gevallen kan Oxandrolon ook een hartaanval of beroerte veroorzaken.


De meest voorgeschreven dosis Anavar ligt tussen de 20 en 100 milligram per dag, afhankelijk van de tolerantie van de gebruiker. Beginnende bodybuilders en atleten kunnen beginnen met lagere doseringen en zich opwerken. Hogere doses zijn doorgaans gereserveerd voor gevorderde gebruikers die een agressiever lichaamsbouw willen opbouwen. Het gebruik van anabole steroïden kan het C-reactieve proteïneniveau verhogen, wat een indicator is voor ontstekingen in het lichaam.